ua en ru

США впевнені в здатності Нідерландів провести об'єктивне розслідування катастрофи MH17

США впевнені в здатності Нідерландів провести об'єктивне розслідування катастрофи MH17 Фото: катастрофа MH17 на Донбасі (flickr.com/osce_smmu)

США підтримали рішення про судовий розгляд по справі MH17 в Нідерландах

Сполучені Штати Америки впевнені в здатності Нідерландів провести об'єктивне і справедливе розслідування катастрофи лайнера MH17 на Донбасі в липні 2014 року. Про це йдеться в повідомленні Державного департаменту США.

"Ми вітаємо недавнє рішення надати юрисдикцію нідерландським судам для переслідування тих, хто несе відповідальність за цю трагедію. Ми повністю впевнені в здатності голландської системи кримінального правосуддя провести повне, об'єктивне і справедливе судове переслідування", - йдеться в повідомленні.

У Держдепі також підтвердили висновки про те, що до катастрофи MH17 на Донбасі призвела ракета зенітного комплексу "БУК", який потрапив на територію непідконтрольного Донбасу з РФ.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Нідерландів назвав пріоритетом уряду покарання винних у катастрофі MH17.

"Є широка міжнародна підтримка того, щоб притягти виконавців до відповідальності. Це є і залишиться топ-пріоритетом уряду Нідерландів ", - заявив Берт Кундерс.