ua en ru

США збільшили суму допомоги для України до 658 млн доларів в 2016 році

США збільшили суму допомоги для України до 658 млн доларів в 2016 році Фото: президент США Барак Обама

Обама вчора підписав Консолідований закон про бюджетних асигнуваннях на 2016 рік

Президент США Барак Обама вчора, 18 грудня, підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2016 рік, в якому збільшена загальна сума видатків, передбачених для України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства України в США.

Так, обсяг асигнувань Державного департаменту на допомогу для України на 2016 фінансовий рік складе не менше 658 млн 185 тисяч доларів, що на 145 млн доларів початкового запиту.

Кошти, які виділяються Державному департаменту і Міністерства оборони США і можуть бути використані на програми військової допомоги Україні, можуть перевищити 300 млн доларів. Ці асигнування включають і 250 млн доларів, які виділяються Україні через Міністерство оборони США і можуть бути спрямовані, зокрема, на: проведення навчань, надання військового обладнання, летального зброї оборонного характеру, логістичну підтримку, постачання і послуги, розвідувальну підтримку для Збройних сил і структур національної безпеки України

Нагадаємо, нижня палата представників Конгресу США 18 грудня переважною більшістю голосів підтримала законопроект про скасування заборони на експорт сирої нафти з США.