ua en ru

США збільшили термін дії віз для українських морських та повітряних екіпажів

США збільшили термін дії віз для українських морських та повітряних екіпажів Фото: США

Граничний термін дії віз збільшили з 5 до 10 років

Сполучені Штати Америки (США) збільшили термін дії неімміграційних віз для українців членів морських та повітряних екіпажів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Українська сторона вітає прийняте Сполученими Штатами Америки рішення щодо збільшення граничного терміну дії неімміграційних віз для членів морських/повітряних екіпажів (C1/D), які є громадянами України, з 5 до 10 років", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, такий крок американської сторони ухвалено внаслідок спільних з українською стороною заходів з лібералізації візового режиму і стосується другої за кількістю категорії неімміграційних віз, що оформлюються громадянам України (2014 р. - 9588 віз (15,2% з усіх оформлених громадянам України неімміграційних віз).

Також відзначається, що граничний 5-річний термін дії таких типів віз застосовується США до європейських країн, зокрема, Румунії, Угорщини, Чехії, Молдови, Туреччини.

"Пропозиція української сторони щодо збільшення граничного терміну всіх неімміграційних віз для громадян України була внесена на розгляд США у лютому цього року. Прийняте американською стороною рішення про збільшення граничного терміну дії віз C1/D для громадян України з 5 до 10 років свідчить про готовність до подальшої лібералізації візового режиму для українців", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ісландія ратифікувала угоду з Україною про спрощення візового режиму.