ua en ru

США посилять нагляд за російськими військовими навчаннями, - The Washington Post

США посилять нагляд за російськими військовими навчаннями, - The Washington Post Фото: США посилять нагляд за російськими військовими навчаннями

США відправлять кораблі в Балтійське море і візьмуть під контроль повітряний простір поруч з Прибалтикою

США планують посилити спостереження за пересуванням російських військ поруч з Прибалтикою, які відбудуться у рамках великих російських військових навчань "Захід-2017", що проходитимуть цього літа, передає The Washington Post.

Повідомляється, що Сполучені Штати відправлять свої кораблі у Балтійське море, а також у серпні і у вересні візьмуть під контроль повітряний простір з боку НАТО в регіоні.

Відомо, що російські навчання "Захід" проходять раз на чотири роки. У цьому році вони будуть проходити на заході Росії за участі Білорусі та Калінінграда.

Зазначено, що у навчаннях візьмуть участь від 70 до 100 тисяч російських військових, які можуть скористатись можливістю для модернізації певного обладнання, що постійно знаходиться в регіоні.

Так, наприклад, Росія може оснастити засоби ППО в Калінінграді ракетними комплексами "Іскандер".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Естонії у понеділок, 8 травня, почалися найбільші в історії країни міжнародні навчання Північноатлантичного альянсу під назвою "Kevadtorm-2017" ("Весняний шторм-2017").