ua en ru

У США ураган "Ірма" затопив центр Майамі

У США ураган "Ірма" затопив центр Майамі Фото: ураган (Official U.S. Navy Page)

Через ураган закрили міжнародний аеропорт Майамі

Ураган "Ірма" обрушився на американський штат Флорида, принісши з собою проливні дощі і вітер. Внаслідок цього частина Майамі, населення якого разом з передмістями оцінюється в 2,5 млн чоловік, виявилася затоплена. Про це повідомляє Miami Herald.

Зазначено, що через ураган закрили міжнародний аеропорт Майамі. Сильний вітер повалив дерева, які заблокували проїзд вулицями міста. Крім того, ураган обрушив три будівельних крани, два з яких розташовані безпосередньо в місті.

Так, жителі Майамі публікують в соціальних мережах відео і фото з вулиць, на яких видно, що частина міста виявилася затоплена.

Крім того, підкреслюється, що ураган викликав масові перебої в поставках електроенергії в штаті. У результаті цього понад 3 млн осіб залишилися без світла. З метою безпеки було відключено один з реакторів на АЕС в Майамі.

Нагадаємо, в Гавані (Куба) триває сильна повінь, викликана ураганом "Ірма". Так, затоплена знаменита Гаванська набережна Малекон і багато вулиць уздовж берегової лінії. За словами метеорологів, в суботу на місто обрушилися хвилі висотою до 11 метрів, вода проникла всередину Гавани більш ніж на півкілометра.