ua en ru

У США помер сенатор Маккейн

У США помер сенатор Маккейн Фото: Джон Маккейн (flickr.com/Gage Skidmore)

Джон Маккейн помер у віці 81 року

У США у віці 81 року помер сенатор Джон Маккейн, у якого була діагностована пухлина мозку. Про це повідомляє CNN.

"Джон Маккейн помер у віці 81 року", - йдеться в повідомленні.

Президент США Дональд Трамп висловив співчуття родині Маккейна.

"Мої найглибші співчуття родині сенатора Джона Маккейна. Наші серця і молитви з вами!", - написав він у Twitter.

Також співчуття сім'ї висловив Віце-президент США Майк Пенс.

Зазначимо, у листопаді 1986 року Маккейн був обраний сенатором США від штату Арізона, змінивши в цій якості Баррі Голдуотера — колишнього республіканського кандидата на президентських виборах 1964 року. Далі з 1987 року Маккейн працював у комітетах Сенату у справах збройних сил.

На початку 1990-х років Маккейн, спільно з іншим ветераном в'єтнамської війни, сенатором Джоном Керрі, займався проблемою американських військовослужбовців, зниклих безвісти у В'єтнамі.

Крім того, в 2000 році Маккейн брав участь у президентських праймеріз від Республіканської партії. Після цього, а саме 28 лютого 2007 року Маккейн знову оголосив про початок своєї президентської виборчої кампанії 2008 року, ставши одним з найбільш відомих американським виборцям кандидатів.

Маккейн відноситься до числа сенаторів, виступаючих з найбільш жорсткою критикою щодо Росії. Законодавець не раз закликав ввести нові антиросійські санкції.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Джон Маккейн не буде продовжувати лікування.

Раніше члени сім'ї політика нагадали, що Джон Маккейн, який понад 30 років був представником в Сенаті штату Арізона, влітку 2017 року повідомив про своє захворювання - агресивну гліобластому головного мозку.