ua en ru

У США помер засновник групи Eagles Гленн Фрай

У США помер засновник групи Eagles Гленн Фрай Фото: учасник легендарної рок-групи Eagles Гленн Фрай

Йому було 67 років

У Нью-Йорку помер Гленн Фрай, музикант, один з засновників групи Eagles. Про эжтом повідомляє агентство Reuters.

Як повідомляється, Фрай останнім часом багато хворів. Він страждав від ревматичного артриту, виразкового коліту та пневмонії. Ускладнення від цих хвороб підірвали його здоров'я і призвели до смерті.

"Він був мені як брат. Ми були однією сім'єю. Так, у кожній сім'ї буває непорозуміння, але зв'язки, що встановилися 45 років тому, збереглися до кінця", - прокоментував смерть Фрая співзасновник группи Eagles Дон Хенлі.

Біографія Гленна Фрая

Народився в Детройті Фрай спочатку грав на гітарі в групі підтримки рок-співачки Лінди Ронштадт, а в 1971 році разом з Доном Хенлі заснував у південній Каліфорнії групи Eagles. З такими хітами як Hotel California, Already Gone і Take it Easy команда стала однією з найвідоміших рок-груп не тільки в США, але і в світі. Причому саме Фрай разом з Хенлі став автором більшості пісень Eagles.

Група розпалася в 1980 році, після чого Фрай продовжив сольну кар'єру, записавши такі хіти як "The Heat is On", "Smuggler's Blues", "The One You Love".

У 1994 році Eagles знову об'єдналися і випустили альбом "Hell Freezes Over". Через 4 роки група була введена в Зал слави рок-н-ролу, а в 2001 році виступила з єдиним концертом в Росії, на арені "Олімпійського".

У 2015 році група повинна була виступити в "Кеннеді центрі" однак перенесла концерт через хворобу Фрая на 2016 рік.

У США помер засновник групи Eagles Гленн Фрай

Фото: Гленн Фрай

У США помер засновник групи Eagles Гленн Фрай

Фото: Гленн Фрай

У США помер засновник групи Eagles Гленн Фрай

Фото: Гленн Фрай і Дон Хенлі

Нагадаємо, в США помер чоловік співачки Селін Діон.