ua en ru

США та Україна відкинули проект Путіна по миротворцях на Донбасі, - постпред РФ

США та Україна відкинули проект Путіна по миротворцях на Донбасі, - постпред РФ Фото: постпред Росії при ООН Василь Небензя (minpromtorg.gov.ru)

Україна та США заявили про неготовність працювати над проектом після першого обговорення

Сполучені Штати Америки та Україна відмовилися працювати з внесеним до Радбезу ООН проектом про введення миротворців на Донбас, який ініціював президент Росії Володимир Путін. Про це заявив постійний представник Росії при ООН Василь Небензя.

"Цей проект вже обговорювався в рамках Ради безпеки, на нього була реакція з боку партнерів. Ми пропонували роботу за текстом цього проекту, але делегації України та Сполучених Штатів після першого обговорення сказали, що вони далі по тексту працювати не готові, у них будуть суттєві зауваження, а, можливо, у українців буде і контрпроект з питання про розміщення миротворчої місії на Донбасі", - заявив Небензя.

Він також припустив, що в ході сесії Генеральної асамблеї ООН президент України Петро Порошенко представить свій проект по розміщенню контингенту миротворців.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що знаходить цікавою пропозицію Путіна по миротворцях ООН на Донбасі.

"Кілька днів тому я обговорювала з ним, що місія ООН повинна мати доступ до всієї території, де розміщується ОБСЄ, тобто до всієї території Донецької та Луганської областей", - додала Меркель.