ua en ru

США вимагають від Росії скасувати "вибори" на окупованому Донбасі

США вимагають від Росії скасувати "вибори" на окупованому Донбасі Фото: Хізер Нойерт (U. S. Department of State)

У Держдепі закликали Росію "приєднатись до України у прагненні до миру"

Російська Федерація повинна скасувати незаконні "вибори" на окупованій частині Донбасу. Про це йдеться у заяві речниці Державного департаменту США Хізер Нойерт, опублікованій на офіційному сайті відомства, передає РБК-Україна.

Зокрема, вона закликала Росію "приєднатись до України у прагненні до миру".

"Росія та сили, які вона озброює, тренує, які вона скеровує і разом з якими воює, досі не виконали багаторазові обіцянки припинити ворожі дії, вивести закордонних бійців, обмінятись затриманими, або розпустити незаконні збройні формування. Москва має встановити загальне та повне припинення вогню та скасувати незаконні, фіктивні вибори, які вона організовує на підконтрольних Росії територіях на сході України", - йдеться у заяві.

При цьому у Держдепі наголосили, що США лишаються відкритими до діалогу з РФ з метою відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах.

Зазначимо, вчора, 11 жовтня, спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що США не підтримують ідею проведення "референдуму" на окупованому Донбасі.

Нагадаємо, українська сторона в Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з Донбасу закликала Російську Федерацію відмовитися від проведення "виборів" на окупованому Донбасі.

"Закликаємо російську сторону відмовитися від рішення, яке здатне звести нанівець важкі зусилля по врегулюванню ситуації. У свою чергу Україна виконує свої зобов'язання, взяті на себе в рамках мінського процесу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомлялося, що Україна та світ не визнає результати виборів на Донбасі, а спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявляв, що оголошені в "ДНР" і "ЛНР" так звані "вибори" є нелегітимними.

Уряд Німеччини виступив категорично проти "виборів" в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).