ua en ru

США здатні відповісти на будь-яку загрозу з боку Росії, - Пентагон

США здатні відповісти на будь-яку загрозу з боку Росії, - Пентагон Фото: Пентагон (uk.wikipedia.org)

У Вашингтоні запевнили, що готові до всіх наявних загроз, і ніхто не повинен сумніватися в цьому

США, як і раніше, мають у своєму розпорядженні можливості для відповіді, незалежно від того, які ядерні озброєння є в розпорядженні Москви. Про це йдеться в застереженні керівників американського оборонного відомства на адресу Росії, передає "Голос Америки".

Зазначено, що ці заяви прозвучали в ході коротких бюджетних слухань у комітеті Палати представників із питань збройних сил у відповідь на питання про заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що його країна має в своєму розпорядженні арсенал нових, невразливих ядерних озброєнь.

"Ми готові до всіх наявних загроз, і ніхто не повинен сумніватися в цьому. Вони не можуть зробити нічого, крім масивної атаки проти нашої країни, на яку ми не змогли б відповісти. До речі, вони не знають, де знаходяться наші підводні човни, а вони здатні знищити їхню країну, якщо ми підемо цим шляхом", - зазначив глава Стратегічного командування збройних сил США генерал Джон Хайт.

Своєю чергою заступник міністра оборони США з політичних питань Джон Руд заявив законодавцям, що заяви Путіна "хоча і не стали сюрпризом, але все ж викликали розчарування".

"Ми стурбовані деякими положеннями доктрини, які виходять від Росії, розмовами про ранню ескалацію, посилення ролі ядерних засобів у конфлікті", - сказав Руд.

Він також відкинув заяви Москви про те, що вона розробляє нові ядерні озброєння в зв'язку з відмовою Вашингтона дотримуватися попередніх угод у галузі контролю над озброєннями.

Американські офіційні особи також попереджають, що найбільша небезпека виходить від країн, які не усвідомлюють потенціал або рішучість Вашингтона.

"Ми не можемо допустити, щоб вони вважали, що вони можуть застосувати ядерну зброю, а США не зможуть відповісти", - наголосив генерал Хайт.

Нагадаємо, минулого тижня, виступаючи зі щорічним посланням до Федеральних зборів, Путін розповів про новітні види російської ядерної зброї, включаючи крилату ракету з ядерною енергетичною установкою, лазерну зброю, безпілотний підводний апарат із ядерною енергоустановкою і нову гіперзвукову ракету.

Виступ Путіна ілюструвався комп'ютерним відео, на якому одне з нових озброєнь знищувало американський штат Флориду. При цьому російський лідер підкреслив, що нові види зброї роблять марними американські системи ПРО.