ua en ru

У США створено найбільший у світі літак для запуску космічних ракет

У США створено найбільший у світі літак для запуску космічних ракет Фото: Stratolaunch Systems

Літак Stratolaunch має найбільший у світі розмах крила

Літак Stratolaunch з найбільшим у світі розмахом крила в 117 метрів презентували у Сполучених Штатах Америки. Про це повідомляє The Washington Post.

"Літак Stratolaunch вперше виведений з ангара в пустелі Мохаве штату Каліфорнія в середу, 31 травня 2017 року. Він призначений для запуску з висоти 9,1 тис. метрів космічних ракет-носіїв", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, розмах крил літака має 117 метрів, у нього 28 коліс і шість реактивних двигунів. Маса літака становить 250 тонн, а з повним навантаженням - 590 тонн. Повітряне судно не призначене для перевезення пасажирів.

Ракети для доставки в космос, здатних доставляти невеликі супутники на орбіту, будуть кріпитися до низу літака. На першому етапі він буде нести одну ракету - носій, а в подальшому - до трьох ракет.Такий запуск може бути значно дешевшим і ефективнішим, ніж традиційний. Перша демонстрація запуску планується вже в 2019 році.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: створений літак для запуску космічних ракет

До речі, компанія Stratolaunch була створена в 2011 році американським мільярдером Полом Алленом, одним із засновників корпорації Microsoft. Його статки сягають 18,6 млрд доларів, і він займає 40-у сходинку в списку найбагатших людей у світі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Американське національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) планує запустити в атмосферу Сонця зонд.