ua en ru

США сумніваються у новій домовленості про створення зон безпеки в Сирії

США сумніваються у новій домовленості про створення зон безпеки в Сирії Фото: Держдепартамент США

США збентежені тим, що одним з гарантів договору є Іран

В США сумніваються у меморандумі про створення чотирьох зон безпеки в Сирії на лінії зіткнення урядових і опозиційних військ. Зокрема, США збентежені тим, що одним з гарантів договору є Іран, передає The Washington Post.

Так, видання підкреслює, що залишається неясним, чим цей договір відрізняється від попередніх, які не працюють, поки сирійські Військово-повітряні сили продовжують бомбити контрольовані повстанцями райони.

У Державному департаменті США підкреслили, що підтримують будь-які зусилля, які дійсно можуть привести до деескалації насильства в Сирії.

Однак в той же час представник Держдепу Хізер Ноерт зазначила, що США як і раніше відчувають занепокоєння з приводу угоди, в тому числі через участь Ірану в якості "так званого гаранта". Ноерт підкреслила, що "діяльність Ірану в Сирії тільки сприяла насильству, а його безперечна підтримка режиму Асада прирекла на страждання простих сирійців".

"У світлі невдач минулих угод у нас є підстави бути обережними . Ми очікуємо, що режим припинить всі атаки на цивільних осіб та опозиційні сили - те, чого вони ніколи не робили. Ми очікуємо, що Росія забезпечить поступку режиму" – сказала представник.

Нагадаємо, Іран, Російська Федерація і Туреччина підписали меморандум про створення зон безпеки в Сирії.