ua en ru

У США сенатори знову звинуватили Трампа у зволіканні з посиленням санкцій проти РФ

У США сенатори знову звинуватили Трампа у зволіканні з посиленням санкцій проти РФ Фото: Дональд Трамп (president.gov.ua)

Білий дім не подав інформації про російській обороні та в розвідці, як того вимагає закон

У США двоє членів Сенату від обох провідних політичних партій - Бен Кардін і Джон Маккейн - звинуватили адміністрацію американського президента Дональда Трампа в затягуванні з введенням нового закону, який посилює санкції щодо Росії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У своєму новому листі сенатори повідомляють, що Білий дім не подав інформації про російській обороні та в розвідці, як того вимагає закон.

На думку Кардіна і Маккейна, таке зволікання ставить під сумнів прихильність адміністрації Трампа закону про санкції, який був підписаний і набув чинності закон більше двох місяців тому.

У Білому домі ще не відповіли на цей лист.

Як відзначає видання, станом на 11 жовтня Білий дім або адміністрації установи не оприлюднила жодного документу про фізичних та юридичних осіб, що діють в інтересах російської розвідки і оборони, з тим, щоб проти них можна було накласти санкції. Згідно із законом, це повинні зробити не пізніше ніж 1 жовтня.

Нагадаємо, раніше сенатори вже заявляли про те, що президент США Дональд Трамп зволікає з введенням в дію антиросійських санкцій.