ua en ru

Трамп не виконує умови закону про санкції проти Росії, - сенатори

Трамп не виконує умови закону про санкції проти Росії, - сенатори Фото: Джон Маккейн (facebook.com/johnmccain)

Про це Маккейн і Кардін написали в листі Трампу

Двоє провідних сенаторів Сполучених Штатів Джон Маккейн і Бен Кардін заявили про те, що президент США Дональд Трамп зволікає з введенням в дію антиросійських санкцій. Про це Маккейн і Кардін написали в листі лідеру країни, передає Reuters.

У листі сенаторів йдеться про те, що неділю, 1 жовтня є крайнім терміном для адміністрації Трампа, щоб назвати імена осіб, які негласно співробітничають з російським оборонним комплексом або спецслужбами.

"Тепер, коли наближаються крайні терміни, важливо, щоб ваша адміністрація виконувала закон повною мірою, щоб підтримувати і захищати інтереси Америки", - підкреслили сенатори.

Згідно з даними видання, посадові особи Білого дому не відреагували на прохання прокоментувати лист від Маккейна і Кардіна. Проте пізніше в п'ятницю, 29 вересня, Білий дім оприлюднив президентський меморандум, що дозволяє почати введення закону про санкції силу.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав документ, розподіляє повноваження щодо введення санкцій проти РФ, Ірану і КНДР, а держсекретареві Рексу Тиллерсону доручив займатися ряд російських санкцій.