ua en ru

США і Саудівська Аравія уклали військові контракти на 110 млрд доларів

США і Саудівська Аравія уклали військові контракти на 110 млрд доларів Фото: Дональд Трамп підпише військові угоди з Саудівською Аравією

Підписання документів відбудеться в рамках візиту президента США Дональда Трампа в Ер-Ріяд

Сполучені Штати Америки і Саудівська Аравія домовилися про оборонні контракти на 110 млрд доларів. Підписання документів відбудеться в рамках візиту президента США Дональда Трампа в Ер-Ріяд, повідомляє Reuters.

Як заявив представник Білого дому, Трамп і держсекретар США Рекс Тіллерсон візьмуть участь у підписанні меморандуму про наміри щодо пакету військових контрактів "для зміцнення безпеки королівства і регіону Перської затоки перед обличчям іранських загроз".

"Цей пакет дуже чітко демонструє прихильність Сполучених Штатів нашому партнерству з Саудівською Аравією і нашим партнерам по Перській затоці, а також розширює можливості для американських компаній у цьому регіоні і підтримує створення десятків тисяч нових робочих місць у військово-промисловому комплексі США", - йдеться в заяві представника Білого дому.

Трамп 20 травня прибув до Саудівської Аравії з дводенним візитом. Це його перша офіційна зарубіжна поїздка в якості президента США. Поїздка американського президента до Саудівської Аравії спрямована на створення "більш міцних партнерських відносин для боротьби з тероризмом у регіоні", а також "подолання протиріч, які охопили адміністрацію Трампа".

Очікується, що контракти включатимуть поставку Ер-Ріяду танків, бойових кораблів, систем протиракетної оборони і радіолокаційних, комунікаційних технологій, а також систем кібербезпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США близькі до завершення низки угод щодо продажу Саудівській Аравії озброєнь більш ніж на 100 мільярдів доларів.