ua en ru

У США планують поставити Саудівській Аравії зброї на 100 млрд доларів

У США планують поставити Саудівській Аравії зброї на 100 млрд доларів Фото: США

Візит Трампа в Саудівську Аравію намічений на 19 травня

США близькі до завершення низки угод щодо продажу Саудівській Аравії озброєнь більш ніж на 100 мільярдів доларів. Про це повідомляє Reuters.

Так, візит Трампа в Саудівську Аравію намічений на 19 травня. Це буде його перша зарубіжна поїздка в якості президента після обрання на пост.

Крім того, Ер-Ріяд має намір інвестувати близько 40 млрд доларів в інфраструктурні проекти на території США. Джерело агентства в Білому домі підтверджувало інформацію про переговори, що ведуться на цей рахунок.

Повідомляється, що перед візитом Трампа в Саудівську Аравію Вашингтон активізував роботу по підготовці багатомільярдних контрактів на постачання зброї в цю країну. У числі озброєнь, на поставку яких Ер-Ріяду розраховує Вашингтон, називалися системи управління військами, бойові машини піхоти M2 Bradley і самохідні артилерійські установки М109, а також батареї системи протиракетної оборони THAAD, елементи якої вже розгорнуті в Південній Кореї і чотири бойових корабля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що організація WikiLeaks запропонувала 100 тис. доларів тому, хто надасть їй запис розмови президента США Дональда Трампа і колишнього глави ФБР Джеймса Комі.