ua en ru

США й Росія опублікували спільну заяву про ситуацію в Сирії

США й Росія опублікували спільну заяву про ситуацію в Сирії Фото: Джон Керрі і Сергій Лавров

Сторони підтвердили свою відданість дотриманню перемир'я в цій країні

У спільній заяві, оприлюдненій 9 травня, Сполучені Штати і Росія підтвердили свою відданість дотриманню режиму припинення бойових дій у Сирії та політичному врегулюванню в цій країні. Відповідну заяву розмістили на своїх сайтах Держдепартамент США і МЗС РФ.

У заяві обидві країни, зокрема закликали всі сторони сирійського конфлікту припинити удари по цивільному населенню, цивільній інфраструктурі й медичних закладах.

Крім того, вони пообіцяли продовжити зусилля з метою надати гуманітарну допомогу для цивільного населення тих місцевостей у Сирії, які перебувають в облозі, й закликали всіх сприяти цим зусиллям.


США і Росія також обіцяють подвоїти зусилля з метою досягти політичного вирішення сирійського конфлікту й закликали заради цього припинити насильство та кровопролиття, протистояти загрозі тероризму й забезпечити дотримання міжнародного гуманітарного права.

Заяву оприлюднено після телефонної розмови державного секретаря США Джона Керрі і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, що відбулася раніше в понеділок.

Нагадаємо, раніше перемир'я в сирійській провінції Латакія і в місті Алеппо було продовжено ще на 72 години.