ua en ru

У США та Росії є розбіжності з питання миротворців на Донбасі, - Єльченко

У США та Росії є розбіжності з питання миротворців на Донбасі, - Єльченко Фото: Володимир Єльченко (UN Photo/Rick Bajornas)

Росія наполягає на тому, щоб миротворці ООН були розміщені тільки уздовж лінії розмежування

У США та Російської Федерації є розбіжності з питання миротворців на Донбасі. Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в ефірі "112 Україна".

"Ми наполягаємо з партнерами на тому, щоб миротворчі сили були розташовані по всій території, неконтрольованій Україною. А Росія наполягає на тому, щоб це було тільки уздовж лінії розведення. І звичайно, це призведе лише до подальшого заморожування конфлікту. Тобто цей пункт є принциповим і ключовим. Саме з нього, як я розумію, і не можуть знайти поки що порозуміння Сполучені Штати і Російська Федерація", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Єльченко заявляв, що українська сторона впевнена в можливості врегулювання ситуації на Донбасі з введенням миротворчої місії ООН.

"Ми твердо переконані в тому, що всеосяжне врегулювання конфлікту може бути досягнуто при розгортанні миротворчої місії ООН", - заявив Єльченко.