ua en ru

США і РФ запустили створення каналу зв'язку щодо Сирії на рівні генералів

США і РФ запустили створення каналу зв'язку щодо Сирії на рівні генералів Фото: прапори США і РФ

Сторони провели початковий обмін думками

Сполучені Штати Америки і Росія приступили до створення нового каналу зв'язку щодо вирішення конфлікту в Сирії на рівні генералів. Про це повідомив голова Комітету начальників штабів (КНШ) американських Збройних сил Грегорі Хікс, передає ТАСС.

За словами Хікса, сторони провели початковий обмін думками. Це дозволило поділитися один із одним "початковими думками" про те, як може бути встановлений "такий канал із метою подальшого зниження ризику конфронтації" на території і в повітряному просторі Сирії.

Представник КНШ зазначив, що США виходить із того, що діалог щодо Сирії відбуватиметься "на більш високому рівні". Це, на його думку, дозволить сторонам за допомогою "іншого каналу зв'язку" більш ефективно займатися "оперативним усуненням ризиків конфронтації".

При цьому помічник глави КНШ зі зв'язків із пресою не став уточнювати, коли саме пройшов перший раунд дискусій щодо створення нового каналу зв'язку, а також хто брав у ньому участь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп має намір у ході особистої зустрічі попросити у канцлера Німеччини Ангели Меркель поради про те, як ефективно вести переговори з главою РФ Володимиром Путіним.