ua en ru

У США в результаті урагану "Флоренс" загинули щонайменше 6 людей

У США в результаті урагану "Флоренс" загинули щонайменше 6 людей Фото: ураган (з відкритих джерел)

За офіційними даними, близько 950 тис. людей у Північній і Південній Кароліні відрізані від електропостачання

Щонайменше 6 людей загинули в результаті урагану "Флоренс", який досяг атлантичного узбережжя США і зараз по силі вітру класифікується як тропічний шторм. Про це повідомляє CNN.

Повідомляється, що стихія з ураганним вітром обрушилась на східне узбережжя США в п'ятницю. І хоча сила вітру стала меншою, ніж прогнозувалося раніше, опади загрожують не меншими руйнуваннями.

"Безперервні зливи тропічного шторму "Флоренс" викликали руйнівні повені в штаті Північна Кароліна, які, за прогнозами, будуть мати великі наслідки в суботу, а також призвели до загибелі щонайменше 6 осіб, у тому числі дитину", - йдеться в повідомленні.

Вже зараз повідомляється про затоплення житлових будинків, доріг та іншої важливої інфраструктури. За офіційними даними, близько 950 тис. людей у Північній і Південній Кароліні відрізані від електропостачання. Загроза повеней зберігається для інших штатів.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що з'явилися відео урагану "Флоренс", який досяг США.

Додамо, 12 вересня Дональд Трамп заявив про готовність влади до урагану "Флоренс". Він також додав, що ураган виглядає більш загрозливим, ніж очікувалося. Глава США також закликав співгромадян слідувати вказівкам місцевої влади про евакуацію.