ua en ru

США розгортають ПРО в Тихому океані для захисту від ракет КНДР

Пентагон оголосив про розгортання передової системи протиракетної оборони в західній частині Тихого океану, щоб захистити розташовані там американські військові бази, повідомляє ВВС.

У заяві американського оборонного відомства йдеться, що система протиракет THAAD буде розгорнута на острові Гуам в найближчі тижні - в якості запобіжного заходу проти загрози ракетного нападу з боку Пхеньяна.

Система THAAD являє собою мобільний протиракетний комплекс наземного базування для висотного перехоплення ракет середньої і малої дальності. До складу комплексу входить батарея пускових установок, апаратура радіолокаційного стеження і інтегрована система управління вогнем.

"Сполучені Штати як і раніше закликають керівництво Північної Кореї припинити провокаційні погрози і вибрати мирний шлях, виконуючи свої міжнародні зобов'язання, - йдеться в заяві Пентагону.

"Сполучені Штати залишаються пильними перед обличчям північнокорейської провокації і готові захистити територію США, наших союзників і наші національні інтереси", - заявляють американські військові.

Читайте також: Генсек ООН засудив "агресивну риторику" КНДР і закликав до переговорів