ua en ru

У США розчаровані блокуванням РФ розширення мандату ОБСЄ на кордоні

У США розчаровані блокуванням РФ розширення мандату ОБСЄ на кордоні Фото: США засудили блокування Росією розширення місії ОБСЄ

МЗС України також висловило обурення діями Росії щодо цього питання

У Сполучених Штатах Америки глибоко розчаровані блокуванням Російською Федерацією пропозиції щодо розширення мандату місії ОБСЄ на всю непідконтрольну Києву ділянку українсько-російського кордону. Про це заявив представник США в ОБСЄ Даніел Бер, передає "Радіо Свобода".

"Зважаючи на немотивоване обмеження роботи спостережної місії на кордоні, вона знову буде не в змозі встановити повну міру участі Росії у постачанні зброї, фінансуванні та направленні персоналу для підтримки сепаратистів на сході Україні", - вважає американський представник ОБСЄ.


Бер наголосив, що пункт 4 мінського протоколу визначає чітку роль ОБСЄ щодо моніторингу обох сторін українсько-російського кордону.

У Міністерстві закордонних справ України також висловили обурення блокуванням російською стороною пропозиції щодо розширення мандату місії ОБСЄ на всю непідконтрольну Києву ділянку українсько-російського кордону.

Нагадаємо, постійна рада Організації з безпеки і співробітництва в Європі продовжила роботу місії спостерігачів на російсько-українському кордоні ще на три місяці - до 31 жовтня 2016 року.