ua en ru

США розмістять в Естонії 120 солдатів і 10 танків Abrams

США розмістять в Естонії 120 солдатів і 10 танків Abrams Фото: американські танки Abrams

Американські військовослужбовці і бронетехніка прибудуть до Естонії в лютому 2017

Сполучені Штати мають намір направити для захисту Естонії 120 солдатів і 20 танків. Про це повідомили представники США в ефірі Естонської національної телерадіомовної корпорації.

Зазначено, що 4 тисячі американських солдатів і сотні танків, які входять до складу нової бронетанкової бригади, будуть розквартировані в Болгарії, Румунії, Польщі та країнах Балтики.


"Відповідно до рішення Конгресу, Естонія отримає одну танкову роту. До танкової роти зазвичай входить від 100 до 120 солдатів, 10 танків M1 Abrams, 4 БМП Bradley і бронемашини підтримки. Також Естонія може розраховувати на додаткові сили підтримки зі складу тієї ж бригади - польову артилерію, понтонні машини, розвідувальні безпілотники. Ця техніка в порядку 9-місячної ротації перебуватиме у всіх країнах Балтики, відповідно до їхніх потреб", - пояснив керівник відділу військового співробітництва посольства США, підполковник Вільям Макнікол.

Очікується, що американські військовослужбовці і бронетехніка прибудуть до Естонії в лютому 2017 року.

Нагадаємо, раніше в річному звіті зовнішньої розвідки Естонії повідомлялося, що використання військової сили РФ проти країн Балтії малоймовірне, проте повністю таку можливість не можна виключати.