ua en ru

США може розмістити свої системи ПРО у Балтійському регіоні

США може розмістити свої системи ПРО у Балтійському регіоні Фото: США може розмістити свої системи ППО в Балтійському регіоні

Протиракетний комплекс Patriot може бути встановлений у Балтійському регіоні в рамках військових навчань

Представники Міністерства оборони США заявили, що американський протиракетний комплекс Patriot у цьому році може бути встановлений у Балтійському регіоні в рамках військових навчань, передає Associated Press.

Такий крок міг би бути вираженням явної стурбованості США загрозою з боку Росії. Проте міністр оборони США Джим Меттіс у середу, 10 травня, відмовився підтвердити розгортання комплексу.

"Ми тут в суто оборонній позиції. Всі знають, що це не наступальна діяльність. Для будь-кого, хто говорить інакше, я б сказав, що в мене занадто багато поваги до російської армії, щоб припустити, що вони насправді вважають це наступальною діяльністю", - заявив Меттіс.

На прес-конференції з президентом Литви Далею Грібаускайте Меттіс сказав, що США "будуть розгортати лише оборонні системи, щоб гарантувати повагу до суверенітету".

Грібаускайте, коментуючи питання про розгортання Patriot, заявила, що Литві "потрібні всі необхідні засоби для захисту і для стримування".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США планують посилити спостереження за пересуванням російських військ поруч із Прибалтикою, які відбудуться цього літа в рамках великих російських військових навчань "Захід-2017".