ua en ru

У США розбився вертоліт з опозиціонерами із Зімбабве

У США розбився вертоліт з опозиціонерами із Зімбабве Фото: катастрофа в США (wikimedia.org/Allen Drebert)

На борту було шість осіб, одна жінка вижила

В американському місті Х'юстон штату Техас зазнав аварії вертоліт з політиками з Зімбабве на борту, загинули п'ятеро осіб, серед яких представник зімбабвійської опозиції Рой Беннетт і його дружина Ейлін. Про це повідомляє прес-служба поліції Нью-Мексико.

Наголошується, що на борту було шестеро людей, один вижив, але отримав поранення. Федеральне управління авіації прибуде на місце аварії для з'ясування причин.

Видання зазначає, що аварія сталася в гірській місцевості ввечері 17 січня, але вертоліт був виявлений тільки 18-го, це був приватний вертоліт Huey, причини НП не встановлені.

За даними телеканалу KOB 4, вертоліт прямував на американське ранчо одного з друзів Беннетта.

Один із загиблих другий пілот літального апарату, Пол Кобб, близький друг опозиційного політика. В аварії вижила його дочка, Андра Кобб.

Як зазначає видання, Беннетт був скарбником опозиційної партії "Рух за демократичні зміни" (Movement for Democratic Change) у Зімбабве.

Нагадаємо, в Колумбії в результаті катастрофи військового вертольота Мі-17 біля міста Сеговія в північній провінції Антіокія загинули десять людей.