ua en ru

У США розглянуть відповідні заходи після злому партійних серверів

У США розглянуть відповідні заходи після злому партійних серверів Фото: Барак Обама

Мова йде про публікації на сайтах DCLeaks і WikiLeaks листування політиків

Президент США Барак Обама розгляне низку заходів у відповідь на злом сайтів урядових організацій США, в якому міністерство внутрішньої безпеки США нещодавно офіційно звинуватило Росію. Про це повідомляє BBC.

Раніше у вівторок спецпредставник президента РФ з кібербезпеки Андрій Крутських у відповідь на питання про кібератаки заявив, що повідомлення американських властей про російських хакерів призначені "для внутрішнього споживання".

В суботу міністерство внутрішньої безпеки США і управління національної розвідки країни випустили спільну заяву, в якій офіційно звинуватили російську владу у організації кібератак на американські політичні структури.

Повідомляється, що мова йде про публікації на сайтах DCLeaks і WikiLeaks електронного листування американських політиків, а також про діяльність хакера з нікнеймом Guccifer 2.0, який взяв на себе відповідальність за злом серверів Демократичної партії США.

Нагадаємо, сенатор від американського штату Колорадо Кору Гарднер заявив про намір внести законопроект про введення санкцій проти Росії після кібератак на Демократичну партію.