ua en ru

США розглядають питання надання Україні летального озброєння, - Держдеп

США розглядають питання надання Україні летального озброєння, - Держдеп Фото: Весс Мітчелл (flickr.com U.S. Department of State)

Представник Держдепу США на зустрічі з Порошенко обговорював можливість надання Україні летального озброєння

США розглядають питання надання Україні летального озброєння. Про це заявив помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Весс Мітчелл на брифінгу у Києві після зустрічі з президентом України Петром Порошенко, повідомляє "Радіо Свобода".

За словами представника Держдепу США, на зустрічі з Порошенко обговорювали можливість надання Україні летального озброєння.

"Надання Україні летального озброєння є один з варіантів, які ми розглядаємо. Як наголошував міністр оборони США, надання летальної зброї продовжує бути на розгляді", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що раднику президента США Дональда Трампа з національної безпеки Герберту Макмастеру вже представили три варіанти передачі Україні летальної зброї, викладені у міжвідомчій записці, яку направили до Ради нацбезпеки США. У той же час, Держдепартамент і Пентагон виступають за варіант, який полягає у фінансуванні пакету озброєнь для України на 47 млн доларів.