ua en ru

У США розслідують можливий витік радіоактивного матеріалу

У США розслідують можливий витік радіоактивного матеріалу Фото: 9 травня на території ядерного комплексу обрушився тунель

Склад радіоактивного речовини був знайдений на одязі одного з співробітників і на пошуковому роботові

Влада штату Вашингтон розслідують можливий витік радіоактивного матеріалу в Хенфордского ядерному комплексі. Про це повідомляє CNN.

Як повідомляється, склад радіоактивного речовини був знайдений на одязі одного з співробітників і на пошуковому роботові.

Раніше, 9 травня, на території ядерного комплексу обрушився тунель. Пізніше влада пізніше повідомляли, що викиду радіоактивних речовин не послідувало. Однак, за інформацією телеканалу, компанія-підрядник зафіксувала на одязі одного з співробітників комплексу сліди радіації.

"Були проведені процедури очищення, у тому числі вилучення забрудненого одягу. Подальші обстеження співробітників показали відсутність слідів зараження", - заявив представник організації WRPS Пітер Бенгтсон.

За його словами, слідів радіації на одязі інших працівників виявлено не було.

Також повідомляється, що організація провела експертизу після обвалення тунелю. Згідно з її результатами, не було виявлено відсутність витоків радіації, однак компанія готується до додатковій перевірці за допомогою відео.

Крім цього, влада Вашингтона також закликали Міністерство енергетики США розслідувати інцидент, а також визначити рівень безпеки території сховища після інциденту.

Нагадаємо, у Вашингтоні обрушився тунель ядерного сховища, оголошена тривога.