ua en ru

У США розширять операції проти талібів в Афганістані

У США розширять операції проти талібів в Афганістані Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Нова стратегія Трампа полягає у зміщенні акцентів з Аль-Каїди на Талібан

Розвідка в США відправляє більшу кількість висококваліфікованих офіцерів в Афганістан для проведення операцій з пошуку та ліквідації бойовиків угруповання Талібан. Про це повідомляє The New York Times.

Як наголошується, в новій контртерористичній стратегії президента Дональда Трампа секретні операції проти талібів виходять на перший план. Згідно нової стратегії, розвідка направить більшу увагу з відкритого протистояння терористичному угрупованню Аль-Каїда на боротьбу з бойовиками Талібану.

Також сказано, що ЦРУ традиційно пручалося відкритій кампанії проти талібів, основного бойового угруповання в Афганістані, вважаючи, що це марна трата часу і грошей антитерористичного агентства, яка піддає ризику офіцерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США завдали авіаудар по учбовому центру терористичної організації "Ісламська держава" в східній провінції Афганістану Нангархар.

В поліції провінції заявили, що загинули щонайменше 40 бойовиків, включаючи двох тренерів. В результаті удару також знищено декілька видів зброї, амуніції і вибухові пристрої.