ua en ru

У США розкрили схему шахрайства з продажем угорських паспортів, - WP

У США розкрили схему шахрайства з продажем угорських паспортів, - WP Фото: Міністерство внутрішньої безпеки США (dhs.gov)

Близько 700 осіб, які не є громадянами Угорщини, шахрайським способом отримали угорські паспорти

Чиновники Сполучених Штатів Америки (США) розкрили схему шахрайства в паспортній системі Угорщини, яка дозволила іноземним громадянам в'їжджати до Штатів під фальшивими прізвищами. Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на документ, отриманий із Департаменту національної безпеки США.

Видання зазначає, що близько 700 осіб, які не є громадянами Угорщини, шахрайським способом отримали угорські паспорти та взяли собі ідентичність справжніх власників паспортів. Вказано, що з цієї групи щонайменше 85 осіб намагалися поїхати до США, і 65 - вʼїхали за програмою безвізового режиму з США.

До того ж станом на жовтень минулого року 30 осіб залишилися у країні, незважаючи на зусилля щодо їх пошуку та депортації.

Так, за словами чиновників DHS, порушники отримали автентичні паспорти, використовуючи програму угорського уряду, що дозволяє етнічним угорцям, які живуть за межами країни, швидко отримувати громадянство.

Зазначимо, що громадяни Угорщини мають право на безвізовий в'їзд до США, що робить громадянство привабливим для етнічних угорців, які проживають в інших країнах, що мають візові вимоги для поїздок. Цю програму започаткував прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у 2011 році.

Видання також підкреслює, що минулого місяця високопоставлені офіцери DHS відвідали Будапешт і попередили, що країну можуть виключити із програми безвізу, якщо вразливості у видачі паспортів не будуть усунені.

Нагадаємо, раніше заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар поінформував, що Угорщина на сьогоднішній день видала понад 100 тисяч паспортів жителям Закарпатської області.