ua en ru

Росія звинуватила США в приховуванні наслідків своєї операції зі звільнення Раки

Росія звинуватила США в приховуванні наслідків своєї операції зі звільнення Раки Фото: Василь Небензя (kthailand.mid.ru)

Також коаліція на чолі з США робить реальні кроки по розчленуванню Сирії

Коаліція в Сирії на чолі з США намагається приховати тяжкі наслідки своєї операції по звільненню Ракки від бойовиків ІДІЛ. Про це заявив представник Росії в Радбезі ООН Василь Небензя, передає ТАСС.

"Коаліції є, що приховувати від міжнародної громадськості: значні жертви серед мирного населення і величезні руйнування", - сказав він.

Крім цього, заявив Небензя, коаліція робить реальні кроки по розчленуванню Сирії.

"При безпосередній участі коаліції в звільнених від ІДІЛ районах створюються якісь місцеві органи влади, з якими обговорюються заходи по економічному відновленню", - додав він.

У той же час Небензя підкреслив, що з сирійською владою ці питання не обговорюються.

Також, за його словами, Радбез ООН "чекає серйозна розмова на тему транскордонних операцій у відсутності належної якості їх моніторингу". Він повідомив, що наступного тижня Москва вимагатиме проведення консультацій з питання доставки гуманітарної допомоги в Сирію з сусідніх країн в обхід Дамаска, санкціоновані Радою Безпеки ООН у 2014 році.

"В нинішньому вигляді цей механізм зберігатися не може, він обмежує суверенітет Сирії і суперечить принципам надзвичайного гуманітарного сприяння, погодженим Генасамблеєю ООН. Тому у свій час він став безпрецедентною екстреною мірою, яка сьогодні вимагає переоцінки", - сказав дипломат.

Нагадаємо, у східній сирійській провінції Дейр Еззор результаті авіаудару Російської Федерації у неділю, 26 листопада, загинуло 34 мирних жителя.