ua en ru

США провели новий запуск балістичної ракети Minuteman III

США провели новий запуск балістичної ракети Minuteman III Фото: ракети Minuteman ІІ и III (flickr.com ICBMs)

США запустили ракету після ракетних випробувань КНДР

Сполучені Штати Америки (США) провели новий запуск балістичної ракети Minuteman III. Про це повідомляє NBC News, посилаючись на американських військових.

"Військові США успішно провели запуск міжконтинентальної балістичної ракети з Каліфорнії рано вранці в середу, всього через кілька днів після другого випробування Північною Кореєю Міжконтинентальної балістичної ракети", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, ракети Minuteman III була запущена в 2:10 ранку зі станції ВВС Ванденберга, приблизно в 200 кілометрах на північний захід від Лос-Анджелеса.

Американські військові зазначають, що тест не був відповіддю на нещодавні дії КНДР, проте тестовий пуск показує, що ядерна програма США є безпечною, ефективною і готовою до того, щоб мати можливість стримувати, виявляти і захищати від нападів на США і його союзників".

Зазначимо, військово-морське командування ВПС США зазнала 298 МБР Minuteman III за всю історію програми. Програма запуску тесту призначена для "перевірки та перевірки ефективності, готовності і точності системи зброї".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВПС США проведуть черговий навчальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III. Серед завдань запуску згадувалися демонстрація ефективності та точності ракети.