ua en ru

США проти планів Південної Кореї та КНДР про створення вільного неба над кордоном

США проти планів Південної Кореї та КНДР про створення вільного неба над кордоном Іллюстративне фото (flickr.com koreanet)

Південна та Північна Корея висувають ідеї щодо зменшення військової напруженості та відновлення економічних зв'язків

Плани Сеула та Пхеньяна про створення зони вільних польотів над кордоном викликають занепокоєння США, оскільки не досягнуто достатнього прогресу щодо денуклеаризації КНДР. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

Як зазначається, Вашингтон та Сеул публічно наполягають, що вони дотримуються однакового підходу у відносинах з Пхеньяном. Але непублічно з’являється все більше розбіжностей, оскільки Південна та Північна Корея висувають ідеї щодо зменшення військової напруженості та відновлення економічних зв'язків.

"Сполучені Штати висловлюють заперечення проти планів Південної та Північної Корейських держав щодо створення зони вільних польотів над їх добре укріпленим кордоном, що є ознакою розбіжностей у підходах між Сеулом та його головним союзником", - йдеться у повідомленні.

У виданні зазначають, що військова угода, парафована під час останнього саміту в Пхеньяні, є одним з найбільш конкретних прикладів співпраці між сусідами цього року. Але посадові особи США висловили занепокоєння з приводу того, що вона (угода - ред.) може знизити оборонну готовність та була укладена без значного прогресу з боку КНДР в питанні денуклеаризації.

Нагадаємо, Північна Корея, Південна Корея і командування Організації Об'єднаних Націй (ООН) сьогодні, 16 жовтня, проведуть свою першу тристоронню нараду для обговорення демілітаризації кордону між двома Кореями.

Відзначимо, після двостороннього саміту президента Південної Кореї Мун Чже Іна і лідера КНДР Кім Чен Ина в Пхеньяні, південнокорейські інженери приступили до розмінування двох ділянок сухопутного кордону з Північною Кореєю (КНДР).