ua en ru

США проти блокування нарад Україна-НАТО

США проти блокування нарад Україна-НАТО Фото: Кей Бейлі (senate.gov)

Америка підтримує зустрічі Україна-НАТО на всіх рівнях

Сполучені Штати Америки виступають проти блокування нарад Україна-НАТО. Про це заявила посол США при НАТО Кей Бейлі, передає "Радіо Свобода".

За словами представника США, засідань комісії Україна-НАТО не варто перешкоджати, оскільки такі засідання проводяться в рамках дій Альянсу щодо надання допомоги Україні, зокрема, на збереження її територіальної цілісності.

Бейлі також висловила надію на те, що Україна і Угорщина, яка заблокувала засідання зазначеної комісії в рамках зустрічі міністрів оборони НАТО, будуть дотримуватися міжнародного права.

"Ми сподіваємося, що Угорщина і Україна будуть дотримуватися правил, передбачених міжнародним правом, і дійдуть якогось спільного рішення, яке буде в їх інтересах. Неможливість проведення нарад між НАТО і Україною не повинно бути, адже вони є важливою частиною натовських зусиль для збереження кордонів України, сподіваємося допомогти їй отримати стабільну владу і зменшення впливу російського вторгнення", - заявила американський посол.

Бейлі додала, що США повністю підтримують зустрічі Україна і НАТО на рівні глав держав і урядів, так і на рівні міністрів.

Нагадаємо, представництво України при Північноатлантичному альянсі (НАТО) підтвердило, що із-за протестів Угорщини в ході засідань міністрів оборони держав-союзників 14-15 лютого заплановано засідання в рамах комісії Україна-НАТО.