ua en ru

На цьому тижні не відбудеться засідання у рамах комісії Україна-НАТО

На цьому тижні не відбудеться засідання у рамах комісії Україна-НАТО Фото: прапор Угорщини (pixabay.com/lmaresz)

9 лютого Угорщина застосувала право вето і заблокувала засідання комісії

Представництво України при Північноатлантичному альянсі (НАТО) підтвердило, що через протести Угорщини в ході засідань міністрів оборони держав-союзників 14-15 лютого не заплановано засідання в рамах комісії Україна-НАТО. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на представництво України при НАТО.

"Будапешт знову "попрацював", щоб перешкодити євроатлантичної інтеграції України", - заявили в представництві України при НАТО.

Як відомо, сьогодні, 12 лютого, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, коментуючи заплановане на 14-15 лютого засідання НАТО на рівні міністрів оборони, заявив, що Угорщина і надалі буде ветувати участь України в цьому заході і тому генеральний секретар цієї організації вже повідомив учасникам про неможливість проведення такої зустрічі.

Сійярто зазначив, що без отримання юридичних гарантій з боку Києва щодо зміни освітнього закону Угорщина не змінить свою політику в цьому питанні.

Нагадаємо, 9 лютого Угорщина застосувала право вето і заблокувала засідання комісії Україна-НАТО (КУН) на рівні міністрів оборони.