ua en ru

У США протестують безпілотне електротаксі

У США протестують безпілотне електротаксі Фото: у Сполучених Штатах пройде тестування нового безпілотного таксі

Корпорація General Motors і сервіс таксі Lyft протягом року почнуть випробування автомобілів Chevrolet Bolt в одному з американських міст

General Motors Co. і американський сервіс таксі Lyft Inc., що дає змогу знаходити водіїв за допомогою сайту та мобільного додатку, протягом року почнуть тестувати на дорогах безпілотне електротаксі Chevrolet Bolt. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Щодо деталей тестування поки відомо тільки те, що в ньому візьмуть участь клієнти сервіса у місті, яке буде назване пізніше, і що споживачі, викликаючи таксі через додаток Lyft, зможуть вибрати таксі з водієм або без.


Повідомляється, що General Motors розраховує, що Lyft стане основним клієнтом електромобілів Bolt.

Зараз співпраця компанії з Lyft полягає в наданні водіям в Чикаго в оренду автомобілів Chevy Equinox. У майбутньому заплановано поширення співробітництва між компаніями і на інші міста, в тому числі і у використанні безпілотних електрокарів Bolt.

Як зазначає видання, ідея використання безпілотних автомобілів у Lyft спрямована на збереження конкуренції з Alphabet і Uber, оскільки, приміром, Google і Fiat Chrysler працюють над програмою з безпілотного водіння і вона вже пройшла тестування в Каліфорнії та інших американських штатах. А у Über є свій центр із роботи з безпілотними автомобілями в Піттсбурзі і він має намір ввести в свій автопарк безпілотні автомобілі до 2020 року.

Нагадаємо, Міністерство оборони США відправило у тримісячний випробувальний похід новий безпілотний надводний корабель, призначений для виявлення підводних човнів в океані.