ua en ru

У США почалося тестування протисубмаринного безпілотного корабля

У США почалося тестування протисубмаринного безпілотного корабля Фото: безпілотний корабель Sea Hunter

Очікується, що Sea Hunter дасть поштовх до розвитку не тільки військових, але і комерційних безпілотних судів

Міністерство оборони США відправило у тримісячний випробувальний похід новий безпілотний надводний корабель, призначений для виявлення підводних човнів у океані. Про це повідомляє Associated Press.

Програма випробувань 40-метрового так званого "Морського мисливця" (Sea Hunter) загалом розрахована на два роки.

На думку американських військових, Sea Hunter дасть поштовх до розвитку не тільки військових, але і комерційних морських безпілотних суден .


"Ми хочемо переконатися, що наші безпілотні судна можуть діяти як доповнення до людських екіпажів і допомагати не піддавати людей надмірній небезпеці", - повідомив представник розробника судна - Агентства передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA) Міноборони США.

Sea hunter

Фото: Sea Hunter перед випробувальним походом на пристані в Сан-Дієго

Повідомляється, що для підстраховки у першому поході на кораблі присутній екіпаж, який повинен проконтролювати правильність функціонування систем судна без втручання людини.

Керівник випробувань Скотт Літтлфілд повідомив, що мова не йде про дистанційне керування судном, корабель буде отримувати завдання з командного центру і самостійно виконувати їх.

Sea Hunter

Фото: Sea Hunter перед випробувальним походом на пристані в Сан-Дієго

Нагадаємо, Міністерство оборони Великобританії вперше на військових навчаннях біля північно-західного узбережжя Шотландії в жовтні 2016 планує широко використовувати в повітрі і під водою бойових роботів.