ua en ru

У США сталися сутички протестувальників із поліцією, затримано 13 осіб

У США сталися сутички протестувальників із поліцією, затримано 13 осіб Фото: поліція США (flickr.com/Timo)

Під час заворушень постраждали щонайменше четверо правоохоронців

Унаслідок сутичок між учасниками акції протесту та поліцією в американському місті Сент-Луїс було заарештовано щонайменше 13 осіб. Зіткнення сталися в ніч на 16 вересня 2017 року, повідомляє з посиланням на дані місцевої поліції DW.

Зазначено, що акції протесту, які згодом переросли в безлади, спричинило рішення окружного суду Сент-Луїса. Судді виправдали колишнього співробітника поліції, котрий 2011 року застрелив підозрюваного у наркоторгівлі афроамериканця.

Як доповіли в місцевій поліції, під час заворушень постраждали щонайменше четверо правоохоронців.

Після оголошення вироку на вулиці міста вийшли сотні людей, які частково заблокували кілька вулиць. Щоб розчистити вулиці, поліція застосувала сльозогінний газ і кийки. У відповідь на це мітингарі закидали поліцейських пляшками та камінням. Маніфестанти називали правоохоронців "расистською поліцією". Під час сутичок дехто з протестувальників потрощив вітрини місцевої бібліотеки, ресторану та одного приватного будинку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві співробітники Служби безпеки України у взаємодії з Нацполіцією попередили спробу проведення антиукраїнської акції, яка була організована на замовлення Кремля.