ua en ru

США продовжать сприяти мирному розв'язанню кризи в Україні, - Нуланд

Уряд США в тісній координації з ЄС планує інтенсифікувати свої зусилля щодо сприяння мирному розв'язанню кризи в Україні.

Уряд США в тісній координації з ЄС планує інтенсифікувати свої зусилля щодо сприяння мирному розв'язанню кризи в Україні. Про це сьогодні заявила заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд (на фото) на зустрічі донькою Юлії Тимошенко Євгенією та заступником голови партії "Батьківщина", головою комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Григорієм Немирею, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Сторони обговорили поглиблення політичної кризи в Україні та можливі шляхи виходу з неї.

Нуланд повідомила про заходи, які застосовуються і плануються до застосування США разом з ЄС в тісному контакті з представниками опозиції, громадянського суспільства та конструктивно налаштованих представників української влади для знаходження політичних механізмів, спрямованих на припинення ескалації насильства та змістовного політичного діалогу, що має у мирний спосіб вирішити конфлікт в Україні.

Крім того, Нуланд повідомила, що має намір наступного тижня знову відвідати Україну.

Євгенія Тимошенко поінформувала заступника Державного секретаря США про бачення Юлії Тимошенко щодо шляхів мирного розв'язання політичної кризи в Україні та передала слова вдячності за зусилля уряду США щодо сприяння мирному вирішенню конфлікту і знаходженню шляхів для запобігання його ескалації та уникнення людських жертв.

У свою чергу Немиря поінформував заступника Державного секретаря США про зростаючий тиск з боку української влади на партію "Батьківщина" та опозиційних активістів в Україні.

Під час зустрічі сторони також обговорили пропозицію щодо утворення міжнародної комісії з розслідування фактів насильства та порушення прав людини в Україні.