ua en ru

США продовжили заборону на польоти над низкою районів України, але є винятки

США продовжили заборону на польоти над низкою районів України, але є винятки Фото: США продовжили заборону на польоти над низкою районів України (Getty Images)

Влада США продовжила на два роки заборону на польоти американської авіації в деяких районах в зоні польотної інформації Дніпра. При цьому в деяких випадках дозволені зліт і посадка в аеропортах Харкова, Дніпра і Запоріжжя.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на розпорядження Федерального авіаційного управління (ФАУ) США.

"ФАУ продовжує термін дії спеціальних федеральних авіаційних норм з 27 жовтня 2021 року до 27 жовтня 2023 року", - йдеться в документі.

Зазначається, що рішення про продовження заборони на польоти прийнято через наявність загрози для авіації через триваючі бойові дії вздовж лінії розмежування України з підтримуваними Росією сепаратистами.

"У зв'язку з цими обставинами зберігається ненавмисна загроза для польотів цивільної авіації США через можливий прорахунок або невірну ідентифікацію", - вказується в документі.

Заборона діє для всіх пасажирських і вантажних авіакомпаній США, а також льотчиків з американськими ліцензіями, за винятком тих, які працюють на іноземних перевізників.

При цьому ФАУ дозволило при необхідності зліт і посадку в міжнародних аеропортах Харкова, Дніпропетровська та Запоріжжя, якщо отримано схвалення з боку компетентних органів України. Крім того, допускається можливість ігнорування заборони в надзвичайній ситуації.

Район польотної інформації - повітряний простір, в межах якого забезпечуються польотно-інформаційне обслуговування та аварійне оповіщення. РПІ Дніпро містити в собі аеропорти Харкова, Запоріжжя, Донецька, Кривого Рогу, Кропивницького та Криму.