ua en ru

У США продовжили санкції проти Ірану ще на рік

У США продовжили санкції проти Ірану ще на рік Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Трамп продовжив односторонні санкції стосовно Ірану

Президент США Дональд Трамп продовжив на рік односторонні санкції відносно Ірану, які були введені в 1979 році. Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

"Наші відносини з Іраном ще не нормалізувалися, і процес виконання двосторонніх угод з Іраном від 19 січня 1981 року триває", - сказав Трамп.

З цієї причини американський лідер вирішив продовжити режим надзвичайного стану, оголошений виконавчим указом 12170 по відношенню до Ірану.

Так, 19 січня 1981 року США і Іран підписали алжирські угоди за посередництва уряду Алжиру. Вони посприяли звільненню американських дипломатів, які більше року були в Ірані в якості заручників. В угодах вказувалося, що США не будуть втручатися у внутрішні справи Тегерана, а також розморозять банківські рахунки Ірану і знімуть торговельні санкції щодо країни. Іран, у свою чергу, зобов'язався виплачувати зовнішній борг перед США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що палата представників Конгресу США схвалила законопроект, який запроваджує нові санкції проти Ірану за його програму створення балістичних ракет.