ua en ru

США продадуть Саудівськый Аравії зброю на 1,15 млрд доларів

США продадуть Саудівськый Аравії зброю на 1,15 млрд доларів Фото: у США схвалили операцію з продажу зброї Саудівській Аравії

У Сполучених Штатах сподіваються, що угода сприятиме посиленню безпеки стратегічного партнера

Влада Сполучених Штатів Америки попередньо схвалила угоду про продаж Саудівській Аравії 153 танків, кількох сотень кулеметів й інших видів озброєнь на загальну суму 1,15 млрд доларів. Про це повідомили в Пентагоні, передає Reuters.

У понеділок держдепартамент США схвалив можливість продажу зброї Ер-Ріяду і повідомив про це Конгрес.


Угода передбачає в тому числі продаж 133 танків "Абрамс", 266 кулеметів М240, а також димових гранатометів і броньованих ремонтно-евакуаційних машин.

Як наголошується в повідомленні міноборони США, ця угода сприятиме "зміцненню безпеки стратегічного регіонального партнера, який продовжує залишатися провідним гарантом політичної стабільності та економічного прогресу на Близькому Сході".

У Конгресу є 30 днів, щоб заблокувати угоду, але він вкрай рідко користується цим правом.

Саудівська Аравія входить до складу коаліції, яка бореться з бойовиками угруповання "Ісламська держава" на території Сирії та Іраку.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ Ірану після заяви саудівського принца про повалення іранського уряду, повідомили, що Саудівська Аравія підтримує тероризм.