ua en ru

США закликають Україну скасувати е-декларування для громадських активістів

США закликають Україну скасувати е-декларування для громадських активістів Фото: офіційний представник Держдепу США Хізер Нойерт (U. S. Department of State)

У США заявили, що декларування не повинно "створювати непотрібний тягар або тиск на громадянське суспільство"

Сполучені Штати Америки (США) закликають Україну скасувати е-декларування для громадських активістів. Про це йдеться в повідомленні на сайт Держдепартаменту США.

"Сполучені Штати наполегливо рекомендують уряду України скасувати закон про декларування доходів громадських активістів та міжнародних членів наглядових рад державних підприємств. Система декларування активів в Україні повинна залучати державних посадових осіб до відповідальності, а не створювати непотрібний тягар або тиск на громадянське суспільство", - йдеться в заяві.

Як наголошується, цей "каральний закон" стосується тих людей, які прагнуть підвищити прозорість та підзвітність в Україні, виконуючи обіцянки Евромадану та прагнення українського народу до демократичної країні, яка керується верховенством закону.

"Ми закликаємо український уряд оперативно скасувати вимоги декларування активів у відповідності з рекомендаціями Венеціанської комісії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше спікер парламента Андрій Парубій заявляв, що Верховна рада (ВР) України у вівторок, 3 квітня, розгляне питання про скасування е-декларування для громадських активістів.

Відзначимо, 22 березня 2018 року депутати Верховної ради не змогли проголосувати за включення до порядку денного двох законопроектів про відстрочку електронного декларування для членів громадських організацій.