ua en ru

Наступного тижня Рада розгляне скасування е-декларування для громадських активістів

Наступного тижня Рада розгляне скасування е-декларування для громадських активістів Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Питання скасування е-декларування для громадських активістів Рада розгляне 3 квітня

Наступного тижня Верховна рада (ВР) України у вівторок, 3 квітня, розгляне питання щодо скасування е-декларування для активістів. Про це повідомив голова парламенту Андрій Парубій у Twitter.

"На нараді голів фракцій і груп висловив ініціативу про розгляд першим питанням порядку денного парламенту у вівторок сесійного тижня питання про декриміналізацію статті про неподання громадськими активістами е-декларацій і скасування е-декларування для активістів", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, комісар з питань європейської політики сусідства Йоханнес Ган різко висловився про невиконання Україною зобов'язань, взятих у рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Ган висловив невдоволення тим, що, незважаючи на свої обіцянки, Київ досі не скасував декларацію доходів для громадських активістів.

Додамо, що депутати Верховної ради не змогли 22 березня 2018 року проголосувати за включення до порядку денного двох законопроектів про відтермінування електронного декларування для членів громадських організацій.

Йдеться про законопроекти №8120 та №8120-1 про внесення змін до Прикінцевих положень закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб". Цими документами депутати мали б відтермінувати період подання декларацій для членів громадських організацій, які займаються боротьбою з корупцією.