ua en ru

США закликають М'янму негайно звільнити журналістів Reuters

США закликають М'янму негайно звільнити журналістів Reuters Фото: репортери Reuters (twitter.com.slodek)

У США заявляють, що свобода релігій й преси є фундаментальною для сильної демократії

Віце-президент США Майк Пенс вимагає від уряду М'янми негайно звільнити двох журналістів Reuters, яких засудили до 7 років за звинуваченням у порушенні закону про державну таємницю. Про це він повідомив у Twitter.

"Ва Лоне та К'яв Сое Оо треба похвалити, а не ув'язнювати за їхню роботу щодо висвітлення порушень прав людини й масових вбивств. Свобода релігій й преси є фундаментальним для сильної демократії. Ми закликаємо уряд М'янми скасувати вирок та негайно їх випустити", - написав Пенс.

США закликають М'янму негайно звільнити журналістів Reuters

Раніше міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що її країна дуже розчарована рішенням суду щодо засудження Ва Лоне та К'яв Сое Оо, і закликала владу М'янми негайного звільнити обох журналістів. Також у ЄС закликали М'янму звільнити засуджених журналістів Reuters.

Додамо, що суд М'янми визнав співробітників Reuters винними в отриманні доступу до секретних документів про пересування армії та поліції і засудив до 7 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що слідчі ООН заявили, що військові М'янми проводили масові вбивства, групові зґвалтування мусульман з "геноцидними намірами", а головнокомандувач і п'ять генералів повинні постати перед судом за самі тяжкі злочини.