ua en ru

У США закликали повернути американських військових в країни Балтії

У США закликали повернути американських військових в країни Балтії Фото: Бен Ходжес (U.S. Army Europe)

Сухопутні сили США могли б надіслати в Литву, Латвію і Естонію підрозділи логістики або протиповітряної оборони

Колишній командувач Сухопутними силами США в Європі Бен Ходжес закликав повернути ротаційні сили американських військових в Балтійські країни. Про це повідомляє DELFI.

Ходжес заявив, що після дислокації в країнах Балтії батальйонів сухопутних сил НАТО США могли б надіслати в Литву, Латвію і Естонію підрозділи логістики або протиповітряної оборони.

"На мій погляд, розміщення на постійній основі підрозділи логістики або ППО з використанням ротаційних сил було б корисно в плані посилення політики стримування. Крім того, американські військові в Естонії, Латвії та Литві також були присутні б весь час", - сказав він в Вільнюсі.

Як відомо, ротація підрозділів армії США в країнах Балтії проводилася з 2014 року у відповідь на дії Росії щодо України.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер, його латвійський колега Едгарс Рінкевич і глава МЗС Литви Лінас Лінас Антанас Лінкявічюс відвідали Вашингтон, щоб закликати західних лідерів відмовитися від наївного підходу до погроз з боку Росії.