ua en ru

У США закликали країни-члени НАТО відкликати своїх послів з Москви

У США закликали країни-члени НАТО відкликати своїх послів з Москви Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

США також могли б закрити російські консульства

Дослідник аналітичного центру American Enterprise Institute Майкл Рубін закликав усі країни-члени НАТО відкликати своїх послів з Москви і вислати послів Росії в якості відповіді на використання Росією хімічної зброї на території Великої Британії. Про це повідомляє "Голос Америки".

"США могли б закрити і російські консульства, якщо виникне потреба в діалозі, завжди можна звернутися до посла Росії в ООН", - зазначив Рубін.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вимагає вислати 23 російських дипломатів з країни після звинувачень на адресу Росії в причетності до отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. У зверненні до парламенту Мей звинуватила російських дипломатів у шпигунстві на користь Росії.

Вона додала, що "це буде найбільша висилка протягом більше тридцяти років, і це відображає той факт, що російська держава не в перший раз діяла проти нашої країни". Мей також оголосила, що Велика Британія заморозить активи росіян, підозрюваних у діях, спрямованих на підрив страни.