ua en ru

США закликали керівництво України подвоїти зусилля по впровадженню реформ

США закликали керівництво України подвоїти зусилля по впровадженню реформ Фото: Держдеп США (U. S. Department of State)

Держдеп США виступив із заявою з нагоди річниці Революції гідності

Сполучені Штати Америки закликають керівництво України подвоїти зусилля щодо впровадження всеосяжних реформ. Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті Державного департаменту США.

"Чотири роки тому українці з різних верств суспільства і регіонів країни об'єдналися на Майдані, щоб вимагати від свого уряду визнання вибору громадян України приєднатися до Європи. Десятки українців - "Небесна Сотня" - віддали свої життя на Майдані заради мрії про кращу Україну", - йдеться в заяві.

Держдеп також підкреслив, що США будуть і надалі підтримувати Україну на тлі російської агресії.

"За останні чотири роки Україна зробила важливі кроки, але попереду ще велика робота, щоб виконати обіцянку Майдану і реалізувати потенціал України. Сполучені Штати закликають лідерів України подвоїти зусилля щодо здійснення глибоких, всеосяжних і своєчасних реформ, необхідних для створення стабільної, демократичної, процвітаючої та вільної країни, на яку заслуговують українці", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, в кінці січня президент України Петро Порошенко і держсекретар США Рекс Тіллерсон домовилися про координацію дій в оборонній сфері.