ua en ru

США закликали Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17

США закликали Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17 Фото: Хізер Нойєрт (U. S. Department of State)

Раніше Австралія і Нідерланди офіційно звинуватили Росію у знищенні МН17

Сполучені Штати Америки (США) у п'ятницю, 25 травня 2018 року, приєдналися до закликів на адресу Російської Федерації, про визнання відповідальності за катастрофу МН17 в липні 2014 року на Донбасі. Про це з посиланням на заяву офіційного представника Держдепу США Хізер Нойєрт повідомляє Reuters.

"Настав час для Росії визнати свою роль в катастрофі МН17 і припинити свою безсердечну дезінформаційну кампанію", - заявила вона.

Нагадаємо, літак слідував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. Більшість пасажирів на борту були громадянами Нідерландів.

24 травня представники міжнародної слідчої групи (JIT) представили звіт результатів розслідування катастрофи рейсу MH17 і повідомили, що ракета, яка збила літак Malaysia Airlines в Україні в 2014 році, була поставлена російськими військовими.

Європейський союз (ЄС) і Північноатлантичний альянс (НАТО) закликали Росію визнати свою відповідальність за катастрофу рейсу MH17 Малазійських авіаліній в небі над Донбасом в 2014 році.