ua en ru

США закликали РФ припинити "створювати перешкоди для миру в Сирії"

США закликали РФ припинити "створювати перешкоди для миру в Сирії" Фото: в.о. Держсекретаря США Джон Салліван

Джон Салліван зазначив, що РФ повинна стати "конструктивним партнером в Сирії"

Сполучені Штати Америки (США) закликали Російську Федерацію (РФ) припинити створювати перешкоди для миру в Сирії та стати конструктивним партнером" для припинення конфлікту. Про це повідомляє Reuters.

"Росія повинна бути конструктивним партнером в Сирії або буде притягнута до відповідальності", - заявив на прес-конференції у Вашингтоні в.о. Держсекретаря США Джон Салліван наприкінці дводенного засідання.

Він зазначив, що Росія повинна бути "конструктивним партнером в Сирії", інакше "буде притягнута до відповідальності".

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ Франції заявили, що Російська Федерація (РФ) могла знищити основні докази хіматаки в Сирії. В опублікованій заяві також наголошується, що Росія перешкоджає розслідуванню ОЗХО і ООН хімічної атаки.

При хімічній атаці у сирійському місті Дума були використані хлор, а також інші агенти. Франція опублікувала доповідь по сирійській секретній програмі по розробці хімічної зброї. Документ був складений на основі відкритої інформації розсекречених даних спецслужб Франції. У документі йдеться, що режим президента Сирії Башара Асада зберіг з 2013 року таємну програму виробництва хімічної зброї.